Zámek Fryštát se zapojil do putovního projektu pro celou rodinu. Při putování Těšínským Slezskem navštívíte filmová místa, kde se natáčela pohádka „Když draka bolí hlava“. Odměnou vám bude spousta zábavy a zážitků při návštěvě zajímavých míst a památek a v neposlední řadě krásné přírody Těšínských Beskyd. Ale to není vše, čeká vás ještě jedna odměna.

Připraveno je 5 zajímavých jednodenních výletů, které vás provedou místy natáčení, kde se dozvíte zajímavosti o filmu, vyfotíte se u vystavených filmových rekvizit, podíváte se i do okolí a celý den tak strávíte v nezapomenutelném prostředí rázovitého Těšínského Slezska.

Tyto výlety jsou vyznačené v originální „dračí mapě“ (k dostání zde na zámku nebo v infocentrech). Dračí mapa obsahuje i přehled kulturních a hudebních akcí i zajímavé tipy na výlety v Těšínském Slezsku.

Všechna filmová místa jsou vybavená „dračími razítky“, která se dají otisknout do dračí mapy. Po navštívení minimálně 3 filmových míst a zaslání fotky vyplněné dračí mapy na e-mail: management@tesinskeslezsko.cz se prvních 100 soutěžících může těšit na filmovou pohádkovou odměnu.

A právě jedno dračí označení najdete i u nás na zámku.

Princeznovské šaty, královská zábava a plné stoly jídla a pití, nejen to je královská svatba, která se natáčela v zámeckém parku. Natáčelo se i uvnitř zámku. Tak neváhejte a přijďte si pro razítko, které obdržíte po absolvování kteréhokoliv ze tří stálých zámeckých okruhů. Při toulkách zámkem a zámeckým parkem se nezapomeňte zastavit na „dračí nápoj“ v blízké loděnici (Bar Lodičky), kde můžete poklidně relaxovat u vody nebo vyrazit na projížďku v lodičce.

 

O celém projektu se dozvíte na: https://www.tesinskeslezsko.cz/clanek/po-stopach-draka-v-tesinskem-slezsku-letni-zabava-pro-celou-rodinu/

Kategorie: Nezařazené