Na přání občanů jsme na zámku Fryštát zřídili pietní místo. Přímo ve vstupní hale můžete napsat svůj vzkaz, svou kondolenci, či prostě vyjádřit své pocity a myšlenky  v souvislosti s tímto smutným odchodem miláčka národu mistra Karla Gotta. To můžete učinit zatím do odvolání každý den od 10.00 do 17.00 hodin (v pondělí na zazvonění). V době uzavření zámku můžete využít pietní místo před zámkem a zapálit svíčku jeho památce či položit květiny.

Rozloučení s mistrem na tomto místě má svou symboliku. V loňském roce se na zámku Fryštát natáčela pohádka KDYŽ DRAKA BOLÍ HLAVA, ve které si jednu z hlavních postav zahrál i Karel Gott. A byla to, bohužel, jeho poslední filmová role. Připomenout si mistra v této pro něj ne zcela tradiční úloze budou moci návštěvníci letos ještě jednou, od listopadu do konce roku, zde na zámku v rámci výstavy věnované natáčení pohádky.

V den státního smutku 12. října budete moci zámek navštívit v rámci speciálních prohlídek, které vedou zámkem a kostelem. Věříme, že i při této příležitosti využijete možnosti na mistra vzpomenout.

Kategorie: Nezařazené