Jak jsme Vás již před časem informovali, letošní vánoční akce na zámku proběhne v sobotu 14. prosince od 10 do 17 hodin. Konkrétní program naleznete na plakátu níže.

Návštěvníky opět čeká spousta zážitkových a interaktivních vstupů rovnou na několika místech zámku Fryštát. Hlavní program bude probíhat při prohlídce zámeckých komnat na hlavní budově, kde se budou střídat dva typy představení. Bude to klasická pohádka Panna a netvor v podání spolku Exulis, jejíž známý příběh se bude odvíjet při procházení zámkem a nebude chybět šerm a zpěv. Další část nabízí kombinovaný program zaměřený na vánoční tématiku. Vystoupí spolek Mysteria s blokem historizujících tanců tvořících malý průřez různými tématy tanečně divadelní scény středověké Evropy. Tance jsou zpracované úsměvnou formou a vždy si najdou svého diváka, který se rád pobaví. Taneční vstupy doplní pantomimická férie v maskách na barokní hudbu Antonia Vivaldiho a George Philippa Telemanna s klasickými postavami Commedia dell´arte, které zahrají scénky „Pantalonova hostina“ a „Sluhové uklízejí“. To vše doplní skvělá kapela Jagabab s historickým vánočním repertoárem. Hrané a hudební vstupy doplní tematický výklad průvodkyň, jak jinak než v krásných dobových kostýmech.“

Ve výstavní síni zámku budou k dispozici oblíbené tvořivé dílny Juventusu, kde si mohou děti pod dohledem zkušených animátorů vytvořit nějakou vánoční dekoraci a tu si s sebou i odnést. Otevřena bude i výstava z natáčení pohádky Když draka bolí hlava, která měla premiéru o uplynulém víkendu na TV Prima. Na výstavě si můžete nově udělat památné společné foto s Karlem Gottem v roli krále alias kováře. Věříme, že zájem o tento zámecký den bude stejně jako v předchozích letech vysoký, a že se nám podaří přispět k pohodové vánoční atmosféře.“

Až do konce roku zde budou vystaveny dobové pohlednice a přání s vánoční a novoroční tématikou, které zámku zapůjčil p. Owczarzy. Výstavka je situována ve vstupních prostorách zámku a je zdarma.

Doporučujeme koupit vstupenky včas a předem, v den akce bývá vyprodáno a již nelze vyhovět. Prodej začíná v úterý 3. prosince 2019.

 

Kategorie: Nezařazené