Návštěvníci mohou opět a až do konce roku navštívit bonusovou prohlídku zámeckých výstavních prostor, kterou je výstava z natáčení pohádky Když draka bolí hlava.

Jednou z aktuálních zajímavostí tohoto projektu je, že v pohádce, jako svou poslední filmovou roli, hrál Karel Gott. A koho taky jiného nežli krále, jednu ze stěžejních postav příběhu. Další zajímavostí a důvodem, proč je výstava otevřena právě zde, je to, že se pohádka natáčela také na karvinském zámku Fryštát.

Československá pohádka, kde jedna dračí hlava mluví česky a druhá slovensky, vznikla v roce 2018. Jednou z hlavních postav je drak Čmoudík, ale nechybí ani králové a královny v podání Kateřiny Brožové, Mirka Šimůnka či Jána Koleníka a Zuzany Mauréry, kováře a zároveň krále hraje Karel Gott a kovářku/královnu Kamila Magálová. Potrhlý komorník v podání Osmanyho Laffity a Miro Noga jako skřet Blivajz jsou už jen třešničkou na dortu.

Interaktivní výstava zahrnuje spoustu krásných kostýmů, obrázků, perličky z natáčení. Na královském trůnu si můžete udělat foto jako král nebo královna a obrovská loutka dráčka Čmoudíka dohlíží na to, jak zvládnete poskládat puzzle, najít správná česká a slovenská slova či zazpívat si některou z filmových písniček.

Otevřeno od úterý do neděle, od 10 do 17 hodin. Poslední vstup v 16:30 h. Vstup zdarma.

Kategorie: Nezařazené