Poslední letošní speciální akce je za námi. Bylo plno na všech připravených aktivitách. Krásné rozloučení s letošní sezónou, které, jak doufáme, přispělo k pohodové vánoční pohodě návštěvníků. Z ohlasů vyznívá, že se opravdu všem líbila. A my jsme velice potěšeni, že všechno to úsilí a energie, aby to vše klaplo, dopadlo nadmíru dobře. Líbila se jak pohádka Panna a netvor v podání spolku Exulis, tak kombinované představení v rámci druhého okruhu sestávající z několika samostatných výstupů Commedie dell’arte, historického hudebního spolku Jagabab a v neposlední řadě taneční skupiny Trn v oku. Každé vystoupení pak uváděly děti ZUŠ Bedřicha Smetany s komponovaným výstupem k Vánocům. Návštěvníci si mohli prohlédnout i dobové pohlednice o Vánocích a PF přání a děti s rodiči uvítali tradičně možnost účastnit se tvořivých dílniček v režii Juventusu. A kdo neměl všech těch zážitků ještě dost nebo se třeba nedostal přímo na zámek, mohl zajít na výstavu pohádky Když draka bolí hlava. K dotvoření celkové vánoční atmosféry přispěla i krásná květinová výzdoba z Kvítkárny.

A co dál?

Ještě do konce roku probíhá na zámku interaktivní výstava z natáčení pohádky Když draka bolí hlava. Využijte poslední příležitosti a přijďte si udělat foto s Karlem Gottem alias králem nebo kovářem z této pohádky.

Rovněž do konce roku zde můžete zhlédnou dobové pohlednice s vánoční tématikou zapůjčené karvinským patriotem p. Owczarzym.

Klasické okruhy zámeckými komnatami můžete zhlédnout o víkendech v 11 a 13 h a výše uvedené výstavy včetně Národní galerie od úterý do neděle od 10 do 17 h.

Zavřeno bude:

každé pondělí,  dále 24.12., 25.12., 26.12., 31.12. a 1.1.

Kategorie: Nezařazené