Od 12. května bude otevřen 3 . okruh zámeckých tras, který zahrnuje stálou expozici českého výtvarného umění 19. století ze sbírek Národní galerie v Praze. Je to poprvé, co za dobu, kdy  je zámek přístupný veřejnosti, byl tento celoročně přístupný okruh uzavřen. Epidemie koronaviru zasáhla do všech oblastí našeho života, kulturu nevyjímaje. Konečně přichází období postupného uvolňování zavedených restrikcí a zvláště pak v těchto dnech můžeme po celém Česku slýchat provolání: „Podpořme kulturu, naši českou kulturu!“ A to je to, k čemu chceme vyzvat i naše karvinské, ale nejenom, spoluobčany, aby podpořili kulturu v našem městě, okolí, regionu. Přijďte se pokochat krásou umění našich předků, přijďte si užít doteku dokonalosti, něhy, pevných tahů štětcem stejně jako  kouzla stínů a barev v jednom z nejkrásnějších objektů Karviné.

Návštěvy budou umožněny za přísně daných hygienických podmínek. Stále platí povinnost nosit roušku, návštěvníci budou při vstupu vyzváni k použití dezinfekce rukou a budou muset dodržovat dvoumetrové odstupy. Podle aktuální kapacity budou vpouštěni do výstavního prostoru.

A ještě jednu dobrou zprávu pro vás máme pro letošní sezonu, a to, že vstupné pro tento okruh zůstalo na stejné výši jako doposud.

Těšíme se na Vaši návštěvu!

Kategorie: Nezařazené