Beseda byla z důvodu aktuálních vládních opatření zrušena. O náhradním termínu budeme informovat.

Autorské čtení s Karin Lednickou prvního dílu stále populárnější trilogie ŠIKMÝ KOSTEL se ukuteční v Reprezentačním sále zámku v pondělí 5. října 2020 od 18:00 hodin. Vstup pouze s platnou vstupenkou. Organizaci zajišťuje Regionální knihovna a Městské infocentrum.

Kontakt: k7beletrie@rkka.cz, tel. 596 348 301, 596 318 620, www.rkka.cz.

Ne nadarmo tvoří karvinský kostel sv. Petra z Alkantary, kterému se už jinak neřekne než šikmý nebo taky česká Pisa, pomyslnou vodicí linii románového příběhu plánované trilogie. Na příběhu tří postav, jejichž osudy se v určitých momentech prolínají, se dozvíme, jaké významné dějinné milníky se odrazily v životě a osudech lidí zdejšího regionu.

Šikmý kostel jako jediný zůstal stát v místě, kde ještě relativně nedávno bujel život v dynamicky se rozvíjejícím městě. Stal se němým svědkem časů minulých i mementem překotného rozvoje jednostranně orientovaného na těžký průmysl.

Až do konce října můžete kostel o víkendech navštívit. Ten je přístupný zdarma, na místě je rovněž k dispozici průvodce.

– každou sobotu od 10:00 do 18:00 hod. 

– každou neděli od 11:30 do 16:30 hod.

V těchto časech není třeba se objednávat, stačí přijít a zdejší průvodci se Vás ochotně ujmou. Do kostela není také žádné vstupné.

Více k prohlídkám šikmého kostela na: http://www.farnostdoly.cz.

Kategorie: Nezařazené