Letní noci bývají teplé a přímo vybízejí k ponocování. Vždyť, komu by se chtělo jít spát. Právě v době, kdy léto vrcholí jsme na jednu takovou letní noc připravili zámeckou akci s trochou tajemna, záhadou a nostalgií.

Akce se uskuteční ve večerních a nočních hodinách v prostorách zámku, ve vedlejším kostele a přilehlém zámeckém parku. Návštěvníci si mohou zvolit z několika připravených programů. Prohlídky zámeckých komnat zahrnují interaktivní podívanou  ve stylu prvorepublikové detektivky v podání spolku Exulis. Retro detektivka s názvem „Případ vdovy“ vás vtáhne do vyšetřování zločinu z vysoké společnosti, které vede mordparta kpt. Povondry.

Další trasa je vedená jak zámkem, tak kostelem Povýšení sv. Kříže. Kratší část trasy je vedena průvodci ze zámku několika zámeckými místnostmi. Tato část končí přechodem přes spojovací zděnou chodbu do kostela a od oratoře kostela již je prohlídka vedena průvodci z kostela. Speciální trasa se organizuje pouze několikrát do roka, proto je v ní hlavně využita jedinečná možnost seznámit se s historií a zajímavostmi této nejstarší městské památky.

V úvodu večera je v represále připraven komorní koncert, který závěrem zahájí noční prohlídky zámku vystoupením na zámeckém balkónu.

Zájemci budou mít opět t se budete moci projet nočním parkem kočárem.

 

Začátky prohlídek – detektivka: v 20:00 / 21:00 / 22:00 hodin.

Začátky Speciální trasy zámkem a kostelem: v 20:30 / 21:30 / 22:30 hodin

Jízdy kočárem: probíhají v čase 20:00-23:00 h / jízda trvá cca 15 minut

Koncert začíná v:  19:00 hodin a trvá necelou hodinu

 

Vstupné:

Prohlídky 100 Kč, kočár 50Kč/jízda, koncert 50 Kč

Kočár mohou přednostně využít účastníci prohlídek, je vhodné provést rezervaci již při koupi vstupenek.

 

Kategorie: Nezařazené