Zámek Fryštát Vás zve na zahajovací akci k otevření hlavní turistické sezony roku 2022.

Symbolicky jsme pro náš empírový skvost vybrali tematické prohlídky s divadelní adaptací slavného románu Alexandra Dumase „Hrabě Monte Christo“, jehož příběh je zasazen právě do doby empíru, jehož hlavním propagátorem byl Napoleon Bonaparte.

Slavný příběh o lásce, zradě a pomstě znovu ožívá v prostorách zámku Fryštát. Závist slaví vítězství, avšak jen do času. Zprvu jako mladý Edmont Dantes, posléze jako tajemný hrabě Monte Christo, kráčí s maskou pomsty, hledajíc znovu svou ztracenou lásku a štěstí. Tento klasický příběh zahřeje srdce každého romantika. Vhodné pro celou rodinu.

Přijďte se podívat na jedno z četných zpracování díla fenomenálního vypravěče, jakým Alexandr Dumas byl nejenom ve své době, a jeho zakomponování do interiéru našeho zámku (v podání Divadla historie v pohybu).

Prohlídky budou probíhat v časech: 10:00, 11:00, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00 h. Mezi 12:00 a 13:00 je pauza.

Jízdy kočárem v zámeckém parku se uskuteční pouze za příznivého počasí. Probíhat budou tradičně ve čtvrthodinových intervalech od 13:00 h do 16:00h. Kočárové jízdy jsou přednostně vyhrazeny pro účastníky zámecké akce. Cena jízdného je 50 Kč/kočár/jízda (do čtvrt hodiny)

Prodej vstupenek bude spuštěn od 29. března, kdy si budete moci zároveň rezervovat jízdu kočárem.

 

Současně srdečně zveme děti s doprovodem na Velikonoční tvořivou dílničku na zámku v době od 10:00 do 17:00 h. Vstup zdarma, tvořivý den plný příjemných zážitků jsme pro vás připravili ve spolupráci s Juventusem.

 

„Mrzí mě, že jsem Vám pomáhal ve Vašem pátrání, a že jsem Vám řekl, co jsem řekl.“

„Pročpak?“ zeptal se Dantes.

„Poněvadž jsem Vám naočkoval do srdce cit, který tam dosud nebyl: pomstu.“ Abbé Faria.

Kategorie: Nezařazené