Zámecké ponocování jsme pro vás letos připravili na poslední srpnový pátek.

Tradičně se můžete těšit na společné prohlídky zámku a kostela, které jsou v době večerní a noční přímo kouzelné. Jindy tak nevyniknou nádherné lustry i tajemná zákoutí obou památek jako právě v tuto pozdní dobu. Noční prohlídky zámeckých komnat jsme letos také zpestřili divadelními vstupy na příhodné večerně laděné téma Nebezpečné známosti.

Vstupné: základní 150 Kč, jednotné zlevněné 100 Kč, rodinné 300 Kč.

Jízdné: 80 Kč/kočár/15min

Prodej vstupenek a rezervace jízdenek budou spuštěny od 22. srpna. V den akce již může být vyprodáno,  proto opět doporučujeme si předem možnost návštěvy tohoto představení v daný den ještě telefonicky ověřit na pokladně zámku – 596 387 340.

Kdy a co vás čeká:

  • Začátky prohlídek v 20:00 / 21:00 / 22:00 h – hrané scénky v prostorách zámku.  Představí romantický nadčasový příběh o milostném mnohoúhelníku v galantních dobách. Budete svědky prohnaných intrik dvou libertinských šlechticů markýzy de Merteuil a vikomta de Valmont, kteří se pro svou zábavu neštítí zahrávat si s city jiných. Své oběti lákají do tenat svodů, aby je pak chladně odvrhli. Brzy se však sami dostávají do nebezpečně úzkých smyček svých vlastních nástrah a her, které se jim mohou stát osudné. Toto představení je vhodné pro dospělé diváky / Divadlo historie v pohybu Exulis, scénář a režie: Jaroslav Vaculík/.
  • Začátky prohlídek v 20:30 / 21:30 / 22:30 hspolečné prohlídky zámku a kostela Povýšení sv. Kříže. Prohlídky začínají na zámku a končí v kostele.
  • V čase od 20:00 do 23:00 h, co čtvrt hodiny budou probíhat kočárové projížďky /Dvůr Olšiny a pan Broda/. Přednostně jsou určeny platícím účastníkům zámecké akce (1 prohlídka/1 jízda). Doporučujeme však jízdu rezervovat už při koupi vstupenky na akci. Jízdu zaplatíte na pokladně v den akce, ale již před samotnou jízdou. Kočímu se prokážete speciální jízdenkou s uvedením času.

Kategorie: Aktuality