Projděme se pamětí

Karviná se již řadu let hrdě hlásí a aktivně zapojuje do celoevropského projektu na podporu památek a zvýšení povědomí o historii v mezinárodním kontextu. Také letos jsme pro vás na druhý zářijový víkend připravili hned několik zajímavých prohlídek.

Letos své brány otevře pět památek

Kromě tradičních památkových objektů, přístupných veřejnosti, mají zájemci jedinečnou možnost podívat se i do míst, kam se běžně nedostanou. V nabídce jsou jak speciální spojené prohlídky zámku a vedlejšího kostela, tak návštěva kostela sv. Marka. Turisty oblíbená česká „Pisa“ se k nim na zakončení letní sezony přidá rovněž. Naopak zámek pro tuto příležitost nabízí mnohem více než obvykle. Na obou trasách vedoucích zámeckými komnatami bude pro pobavení i poučení hrát návštěvníkům divadlo v dobových kostýmech, které svými krásnými šaty doplní i průvodkyně. Kde sídlí primátor a kde se rozhoduje o významných věcech, se dozvíte při prohlídce radnice.

Architektura v proměnách času zvenčí

Říká vám něco zkratka SORELA? Víte něco o architektuře a jejím vývoji v Karviné? Hodně zajímavého se dozvíte při procházce s odborníkem na slovo vzatým.

Nesmí chybět dobová doprava

No a jaký by to byl návrat do historie bez projížďky v kočáře taženém koňmi. A to rovnou dvěma povozy. Za zvýhodněný poplatek 40 Kč/kočár/jízda a vagoneta 10kč/osoba/jízda. Přednost mají návštěvníci zámku se vstupenkou.

Nechť genius loci převezme nad událostmi svou moc. Nicméně změna programu vyhrazena.

 

Kategorie: Novinky