Nedělí 30. října končí hlavní zámecká sezona a od tohoto data nastává tzv. odpočinkové období.  Je to jako se vším, po náročné práci přichází zasloužený odpočinek. Také zámek Fryštát musí načerpat nové síly, aby mohl své návštěvníky s otevřenou náručí znovu přivítat na jaře 2023.

Mimosezonní období je věnováno celkovému úklidu a zkrášlování, od čištění parket, ostění, koberců, praní záclon až po náročnou péči o samotné exponáty.

Neznamená to však, že by se zámek veřejnosti zcela uzavřel. Prohlídky zámeckých komnat jsou organizovány o víkendech v 11:00 a 13:00 h a z letošních plánovaných akcí nás ještě  v sobotu 10. prosince čekají Vánoce na zámku s úžasným Divadlem historie v pohybu Exulis a jejich ztvárněním slavného románu z pera ověřeného vypravěče Alexandra Dumase „Muž se železnou maskou“.  Poslední dvoje Vánoce se nám kvůli covidovým opatřením nedařilo akci realizovat, tak snad to už napotřetí vyjde!

V minulých letech mimo sezonu byla navíc otevřena expozice Národní galerie. Ta je sice dočasně uzavřena, ale pro milovníky historie a zájemce o návštěvu naší památky v pracovním týdnu máme připravenu speciální výstavu o Rudolfu II. Výstava o tomto poněkud výstředním panovníkovi, nezměrném milovníkovi umění, potrvá do konce února příštího roku. Bližší informace zde.

Kategorie: Aktuality